Zorgproject Begonia

Over ons project

Deze site werd een 20-tal jaar geleden gebouwd. Hier worden in hoofdzaak bejaarde mensen gehuisvest. De site is goed gelegen in het centrum van Moeskroen. De units zijn vrij groot, in tegenstelling tot andere sites wonen de mensen hier in een kleine woning en niet in een kamer.

Op de site is er een restaurant aanwezig. Het restaurant is ook toegankelijk voor mensen van buiten de site.

Het grote voordeel van deze site is dat de woongelegenheden effectief kleine woningen zijn en zelfs los van de VZW particulier zouden kunnen verhuurd worden. Dit zelfs aan een hogere prijs dan voorzien door de VZW.

De site is leeggekomen na een discussie tussen de vorige eigenaar van de gebouwen en de vorige uitbater.
Wij renoveren de woningen, zodat de VZW de komende jaren totaal geen kosten dient te verwachten.

Deze investering is dus eigenlijk vrij risicoloos. U koopt een unit en de VZW betaalt een maandelijkse vruchtgebruikersvergoeding. Dit zorgt voor een nettorendement van 3,25%.
Daarenboven heeft u de jaarlijkse indexering van de vruchtgebruikersvergoeding, hierdoor krijgt u automatisch een extra waardestijging van de huizen.
Door de indexering gaat het rendement eigenlijk ook jaarlijks omhoog.

Daarnaast kunnen deze woningen op de particuliere markt aan 500 euro/maand verhuurd worden. Wat een rendement zou zijn van 4,39%.

In geval de investeerder een lening neemt, gaat het rendement op het geïnvesteerd eigen vermogen nog een stuk hoger uitkomen.
We hebben hiervoor een tool ontwikkeld.

Voor de mensen die willen investeren, bekijken we dit bij de aankoop met plezier verder in detail.

Investeren in zorgvastgoed

Vooraf

Wij zijn in 2019 in contact gekomen met de organisatie Zorgdorpen. Deze mensen die hun sporen in de zorg al ruimschoots verdiend hebben, deden beroep op ons voor de renovatie en uitbreiding van een van hun sites.
Daar leerden we deze markt kennen en hoorden we over de immense wachtlijsten van mensen met een beperking die zoeken naar aangepaste en kwalitatieve huisvesting.

Dankzij het eerstelijnsadvies en de raad van Zorgdorpen, hebben we dan maar beslist om hier als promotor iets aan te doen. Daar waar uitbaters willen starten, willen wij de sites helpen bouwen en aan investeerders verkopen, zoals de mensen van Zorgdorpen ons voordeden.

Waarom?
  • U doet iets goed voor de maatschappij en voor de mensen met een beperking die er gehuisvest worden.
  • Los van het goeie doel, iedere site wordt uitgebaat door een VZW. Deze VZW, die in de meeste gevallen gesubsidieerd is, huisvest mensen met een beperking en neemt de zorgen op zich.

We hebben ervoor gezorgd dat de maandprijs welke de VZW dient uit te betalen aan u als investeerder makkelijk haalbaar is. Doelstelling is dat de mensen die op de site verblijven met hun maandelijkse inkomen alles over huisvesting en zorg kunnen betalen. Op die manier zijn we er zeker van dat de VZW nooit in de problemen zal komen door mensen die de rekening niet meer kunnen betalen.

Gezien gewerkt wordt met een uitbetaling van het vruchtgebruik, zijn de inkomsten netto en onbelast. Ook zijn alle kosten; onroerende voorheffing, verzekeringen, onderhoud en herstellingen, enzoverder voor de VZW.

Voor wie?

Investeren in zorgvastgoed is in principe voor iedereen haalbaar. In eerste instantie natuurlijk voor mensen die een goeie daad willen stellen en hun spaargeld op een ethische manier willen investeren. Echter dit is in onze ogen vooral ook voor mensen die geen zorgen willen met huurders. Met dit systeem weet u zelfs per definitie de naam van de huurder niet. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken of de huurder kan betalen, want de VZW garandeert u een maandelijkse uitbetaling.

Interested in this project?

GET IN TOUCH